Поділитись:

Слабке рукостискання може бути ознакою хворого серця

Четвер, 22 березня 2018, 07:00

Дослідження, опубліковане в журналі "PLOS ONE" та проведене за фінансової підтримки British Heart Foundation (BHF), показало, що слабке рукостискання може бути пов'язане зі змінами в структурі та функціонуванні серця, а також використовуватися як показник стану здоров'я серця.

Про це повідомляє інтернет-портал technology.org.

Людей просили стискати спеціальний пристрій, динамометр, протягом 3 секунд, щоб вчені могли визначити силу рукостискання і порівняти ці показники з результатами детального сканування серця. Використовуючи дані майже 5000 осіб, команда науковців виявила, що люди зі слабким рукостисканням мають слабші серця, яким важче прокачувати кров через судини тіла. Слабке рукостискання також пов'язують зі збільшеним або пошкодженим серцем. Результати сканувань учасників дослідження також дозволили науковцям точно визначити об'єм крові, який накачувався їхнім серцем з кожним серцебиттям. Вчені з'ясували, що міцніше рукостискання пов'язане з більшими об'ємами і пропорціями крові, які накачуються серцем та здоровим серцевим м'язом, і меншим ризиком виникнення серцевих нападів та інсультів.

Ішемічна хвороба серця щорічно забирає життя 66 000 осіб лише у Великобританії. Більша частина цих летальних випадків пов'язана із серцевими нападами. Інсульти щороку стають причиною 38 000 смертей у Великобританії. Виявлення людей, які входять до групи ризику, дозволить їм своєчасно пройти необхідний курс лікування та, в кінцевому підсумку, врятувати своє життя.

Надрукувати
мітки:
коментарів