Поділитись:

Google покращить пошук для мобільних пристроїв

П'ятниця, 30 березня 2018, 21:02
Google покращить пошук для мобільних пристроїв

У Google з'явився важливий анонс – незабаром процес індексації при пошуку інформації з мобільних пристроїв буде значно покращено.

Нагадаємо: компанія ввела роздільну індексацію мобільних і десктопних сайтів ще в кінці 2016 року. Тепер же пошуковий гігант продовжує розпочате, вводячи підтримку більшої кількості сайтів, – повідомляє Finance.ua.

"У нас є одна індексація, яку ми використовуємо для результатів пошуку. У нас не було першочергово мобільної індексації, яка була б відокремлена від основної. Історично так склалося, що настільна версія була проіндексована, але тепер ми все частіше будемо використовувати мобільні версії контенту", – йдеться у блозі Google.

Перехід на мобільну індексацію пов'язаний з тим, що користувачі частіше шукають інформацію зі своїх смартфонів і планшетів, а не з персональних комп'ютерів.

У минулому Google використовувала десктопні версії сайтів при індексації результатів пошуку. Коли у сайту є різні версії для настільних і мобільних браузерів, а особливо коли мобільна сильно урізана щодо десктопної, користувачі смартфонів і планшетів часто можуть отримувати в пошуковій видачі сторінки з меншою кількістю потрібного контенту або в гіршому виконанні. Саме для вирішення цієї проблеми потрібна мобільна індексація, що враховує те, який контент бачить користувач з мобільного пристрою.

Якщо підбити підсумки вищесказаного, то Google прагне до того, щоб при пошуку з мобільних пристроїв люди швидше знаходили потрібну їм інформацію на оптимізованих під планшети і смартфони сайтах.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
06 квітня 2024
25 березня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
05 березня 2024
13 лютого 2024
10 лютого 2024