Поділитись:

Google закриє свій сервіс для скорочення посилань

Понеділок, 02 квітня 2018, 18:50
Google закриє свій сервіс для скорочення посилань
Google оголосив про закриття сервісу щодо скорочення посилань goo.gl, бо він застарів.

Тим, хто ніколи ним не користувався, з 13 квітня функціонал доступний не буде. Ті, хто коли-небудь скорочував посилання, зможуть користуватися сайтом ще рік – до 30 березня 2019 року, після чого сервіс закриють остаточно, – повідомляє Еспресо.

У компанії пояснили, що goo.gl застарів через "різку зміну способів пошуку контенту в інтернеті: від настільних веб-сторінок до додатків, мобільних пристроїв, домашніх помічників".

Також розробники відзначили, що всі посилання будуть продовжувати перенаправлятися за правильними адресами навіть після 2019 року, однак радять завантажити аналітику по переходах заздалегідь.

Користувачам пропонують перейти на Firebase Dynamic Links – це інтелектуальні URL-адреси, які дозволяють відправляти користувачів в будь-яке місце в iOS, Android або веб-додаток. В якості альтернативи звичайного скорочувача посилань компанія запропонувала сервіси Bitly і Ow.ly.

Google запустив goo.gl в грудні 2009 року. Спочатку це був сервіс, який скорочував кількість символів на посиланні, пізніше користувачам стала доступна аналітика переходів по ньому – трафік, розподілений за часом і кількістю переходів.

Останнім нововведенням стало автоматичне виявлення спаму на основі технології фільтрації того ж типу, що і в Gmail.

Надрукувати
мітки:
коментарів