Поділитись:

Поляки та українка підробили понад 3000 заяв на працевлаштування для громадян України (фото)

Четвер, 12 квітня 2018, 10:10

Польська прокуратура висунула звинувачення в організації незаконного перетину державного кордону Польщі п'ятьом особам. Їх підозрюють у реєстрації приблизно трьох тисяч фальшивих заяв про намір працевлаштування громадян України, що дозволяє отримати польську візу.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Зі слів речника коменданта Надбужанського відділу Прикордонної служби Даріуша Сєніцького, вони отримували за це гроші, але потім нікого не наймали на роботу.

Звинувачення висунуто чотирьом полякам та одній громадянці України, яких польські прикордонники затримали на терені Мазовєцького воєводства.

"Більшість підозрюваних визнали свою провину і дали пояснення згідно з результатами розслідування", – сказала речниця Окружної прокуратури у Любліні Аґнєшка Кемпка.

Незаконні дії затриманих полягали у тому, що спочатку вони реєстрували фальшиві фірми, а потім видавали заяви про намір доручити роботу громадянам України, зареєстровані управліннями праці Люблінського, Мазовєцького та Підляського воєводств. Вони складали також запрошення для українців, які реєстрували у воєводських управліннях в Любліні, Білостоку та Варшаві. На підставі цих заяв та запрошень від фіктивних фірм іноземці отримували в консульських установах в Україні польські візи.

"Від квітня 2016 року ці особи завдяки трьом фірмам зареєстрували понад 3000 заяв для громадян України", – сказав Сєніцький.

Зі слів слідчих, насправді жодна з цих фірм не мала ні наміру, ні можливості найняти українців.

"Частина з фірм працювала за неправдивими адресами. Для підтвердження поданих до воєводських управлінь запрошень фірми представляли фальшиві витяги з банківських рахунків та фіктивні договори про оренду житла", – додав речник.

У затриманих вилучили майже 138 тис. злотих та 14,5 тис. американських доларів, а також комп'ютерну техніку, мобільні телефони та фальшиві документи. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Надрукувати
мітки:
коментарів