Поділитись:

У Польщі стартувала кампанія проти порушень у працевлаштуванні українців

Понеділок, 23 квітня 2018, 12:45

У Польщі розпочалася кампанія проти правопорушень у працевлаштуванні українських заробітчан.

Акція офіційно стартувала під час Baltic Business Forum, що відбувся у Свіноуйсьці, – повідомляє "Польське радіо".

У п'ятницю, 20 квітня, в Свіноуйсьці стартувала кампанія "Партнерство і працевлаштування", покликана боротися з патологіями у працевлаштуванні українців. До ініціативи долучилися польські та українські організації працедавців та бюро із працевлаштування.

"Патології на ринку посередництва праці і працевлаштування – це проблема як для України, де функціонує багато нечесних фірм, що беруть гроші від кандидатів на отримання праці, так і для Польщі, де українці часто працюють нелегально", – наголосив голова Польсько-української економічної палати Яцек Пєхота.

Він додав, що проект "Партнерство і працевлаштування" покликаний об'єднувати організації працедавців, бюро із працевлаштування та підприємців із Польщі та України, розрахований на довгу перспективу.

У рамках кампанії популяризуватимуться добрі стандарти пошуку працівників і працевлаштування громадян України, а також поширюватиметься інформація про варті довіри бюро із працевлаштування і надійних працедавців. Білборди, плакати і листівки застерігатимуть українців, аби вони не платили за пошук праці. Як анонсували ініціатори проекту, незабаром має з'явитися інтернет-сторінка та спеціальна гаряча лінія для українських громадян.

Надрукувати
мітки:
коментарів