Поділитись:

Компанія ZTE припиняє продаж смартфонів

П'ятниця, 11 травня 2018, 08:38
Компанія ZTE припиняє продаж смартфонів

Китайська компанія ZTE заявила, що припинила "велику операційну діяльність" після того, як адміністрація Трампа заборонила їй використовувати компоненти, вироблені у Сполучених Штатах.

На думку експертів, ZTE може стати першою жертвою "нової холодної війни" між Китаєм і США, – пише "Новое вріемя" із посиланням на New York Times.

ZTE в середу припинила "основні операції". На заводі ZTE в Шеньчжені було зупинено виробництво, а робочі поки перебувають у своїх гуртожитках. Є ймовірність, що робітників "закличуть повернутися" до збірки компонентів. Торгівля акціями ZTE припинена на кілька тижнів.

Кілька співробітників ZTE описали ситуацію всередині компанії на умовах анонімності, побоюючись репресій з боку свого роботодавця. Прес-секретар ZTE відмовилася від коментарів. Мобільний оператор MTN, який обслуговує 220 мільйонів чоловік в 22 країнах Африки і Близького Сходу, заявив, що він будує плани на випадок непередбачених обставин, "з огляду на нашу прихильність ZTE в наших мережах".

Смартфони перестали продаватися на майданчику Taobao від Alibaba Group, але на Aliexpress деякі моделі все ще доступні. Також закрився онлайн-магазин ZTE. Мабуть, компанія втратила доступ до частини свого ланцюжка поставок.

Компанія має 75 000 співробітників і веде бізнес в більш ніж 160 країнах. ZTE випустила свій перший смартфон для американського ринку в 2011 році. У Сполучених Штатах смартфони ZTE займали четверте місце з продажу, оскільки компанія однією з перших вловила популярність у жителів США гаджетів з великими екранами.

В кінці минулого тижня керівництво ZTE направило електронного листа співробітникам, в якому, зокрема, говорилося: "Навіть найдовша дорога закінчується. Навіть найдовша ніч закінчується днем. Давайте залишимося рішучими, впевненими і повними надії вітати прийдешній світанок!".

Імовірно, рішення стосується тільки смартфонів безпосередньо від бренду ZTE, тоді як смартфони під маркою Nubia як і раніше будуть випускатися без будь-яких проблем.

Надрукувати
мітки:
коментарів