Поділитись:

Audi зупинила продаж A6 і A7

П'ятниця, 11 травня 2018, 21:05

Федеральне автотранспортне відомство Німеччини (KBA) ініціює офіційні слухання щодо автовиробника Audi через підозру в маніпуляціях шкідливими викидами.

Скандал зачепив дизельні автомобілі моделей A6 та A7. У Німеччині авто з такою проблемою нараховується близько 33 тисяч, а по всьому світу – близько 60 тисяч. Тим часом стало відомо, що Audi призупинив продаж цих автомобілів, – інформує Finance.ua.

Раніше німецьке видання Der Spiegel повідомляло, що йдеться про автомобілі з двигунами нового стандарту викидів шкідливих газів "євро-6", які обладнані пристроєм для очистки оксидів азоту. Для цього спеціальна рідина має вприскуватися у потік вихлопних газів і розщепляти оксиди азоту на нешкідливий азот і водяну пару.

Щоб власники автомобілів не мусили заливати цю рідину в спеціальний резервуар самостійно, автовиробник сконструював систему таким чином, щоб очисної рідини вистачило до наступного сервісного обслуговування на СТО. Але насправді, як свідчить видання, у певний момент пристрій для очистки газів на авто починає працювати дуже обмежено або взагалі не працює. Унаслідок цього в повітря потрапляють шкідливі гази високої концентрації.

Надрукувати
мітки:
коментарів