Поділитись:

Ілон Маск створить сайт "Pravda" для оцінки ЗМІ

Четвер, 24 травня 2018, 19:26

Мільярдер Ілон Маск планує створити сайт з імовірною назвою "Pravda", на якому користувачі зможуть відстежувати й оцінювати рівень довіри до публікацій, редакторів та журналістів.

Про це Маск написав у Тwitter, – повідомляє "Українська правда".

"Збираємося створити сайт, на якому публіка може оцінювати правдивість будь-якої статті і відстежувати рейтинг довіри з плином часу до кожного журналіста, редактора та публікації. Думаю про те, щоб назвати його "Pravda", – написав Маск.

На його думку, сайт може допомогти не лише захиститися від ботів, але знайти і викрити тих, хто управляє армією дезінформуючих ботів.

Таку ідею Маск озвучив, очевидно, через критичні публікації в ЗМІ про продукцію компанії Tesla.

Як аргумент Маск зазначив той факт, що у великих автомобільних компаній травми на виробництві трапляються "на тисячі разів частіше, ніж у Tesla, а пов'язаних з автомобілями смертей на мільйони більше", але вони отримують менше висвітлення в ЗМІ.

"Проблема в тому, що журналісти знаходяться під постійним тиском в спробі отримати більше кліків і заробити на рекламі або не бути звільненими. Складна ситуація, оскільки Tesla не дає рекламу, але компанії, які видобувають паливо, і автомобільні компанії, що виробляють бензинові/дизельні автомобілі, серед найбільших в світі рекламодавців", – пояснює свою позицію Маск.

Маск передбачає, що навіть якщо його сайт не буде цікавий комусь із широкої публіки, то журналістам і радакторам буде важливо знати, як до них ставляться.

"Якщо ви працюєте в ЗМІ і не хочете, щоб "Pravda" існувала, напишіть статтю, в якій закличете ваших читачів проголосувати проти", – пожартував Маск, розмістивши опитування про те, чи варто створювати такий сайт.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
02 лютого 2024
10 січня 2024
12 грудня 2023
21 вересня 2023
15 вересня 2023
11 вересня 2023
26 червня 2023
07 березня 2023
25 лютого 2023