Поділитись:

Facebook змінить правила входу в соцмережу

Четвер, 24 травня 2018, 21:02

Соцмережа Facebook запустила новий метод двофакторної аутентифікації облікових записів, який не використовує телефонний номер.

Тепер користувачі Facebook, які не хочуть ділитися своїм телефонним номером з компанією, можуть блокувати свої облікові записи за допомогою альтернативних двофакторних методів аутентифікації, як-от додатки для генерації коду, – інформує "Новое время".

Двофакторна аутентифікація допомагає захистити облікові записи користувачів від несанкціонованого доступу, вимагаючи ввести код на додаток до паролю для входу. Це допомагає користувачеві підтвердити свою особу навіть в обставинах, коли пароль може бути вкрадений хакером.

Facebook і багато інших платформи традиційно покладалися на текстові повідомлення для відправки кодів аутентифікації своїм користувачам. Але ці коди можна перехопити, якщо зловмисникові вдасться взяти під свій контроль SIM-карту користувача і перенести її на новий телефон. Більш безпечні двохфакторні методи аутентифікації, такі як додатки для генерації коду і апаратні токени, з'явилися порівняно недавно.

У лютому Facebook зіткнувся з обуренням користувачів, які виявили, що номер телефону, який вони надали для двофакторної аутентифікації, використовувався для розсилки їм текстових повідомлень про діяльність друзів на Facebook. Тоді представники соцмережі сказали, що текстові повідомлення були викликані ненавмисною помилкою.

Тепер компанія більше не потребує номер телефону для двофакторної аутентифікації, і користувачі можуть вибрати або додаток, або апаратний токен для створення унікального коду доступу.

"Якщо ми виявимо підозрілу спробу залогінитися, наприклад, з пристрою, який ви ніколи не використовували раніше, ми завжди будемо пропонувати вам другий фактор ідентифікації. Цей код можна відправити на ваш телефон за допомогою SMS або, якщо ви вирішите не вказувати номер телефону, в сторонній додаток для перевірки автентичності", – йдеться в повідомленні Facebook.

Надрукувати
мітки:
коментарів