Поділитись:

Що Apple презентує на всесвітній конференції 13 червня

Неділя, 12 червня 2016, 21:09

Увечері 13 червня компанія Apple проведе всесвітню конференцію для розробників WWDC'16. В рамках заходу топ-менеджери компанії анонсують ряд нових продуктів.

З чуток, всі вони матимуть відношення виключно до софтверних і сервісних рішень. Чекати нових комп'ютерів, а тим більше смартфонів, не варто, – пише Forbes Україна.

Традиційно на конференції для розробників Apple показує нові версії операційних систем ‒ настільної OS X і мобільного iOS. До того ж представляють оновлення для комп'ютерів Mac або анонсують повністю нову версію з подальшим виходом через певний період. Наприклад, у 2013-му глядачам показали тизер нового Mac Pro, а вийшов він тільки в листопаді. Цього року з пристроями може не скластися.

Справа в тому, що лише місяць тому компанія Apple оновила лінійки MacBook і MacBook Air. А значить, ще одного оновлення для гаджетів чекати не варто. Джерела повідомляли, що компанія може показати нам повністю новий MacBook Pro і Thunderbolt Display (так, його знову не буде). Але судячи з сильно запізнілих чуток (вони з'явилися лише кілька тижнів тому), чекати новинки варто вже ближче до осені: покажуть хіба що тизер з анонсом продукту.

Ще одна причина, чому Apple може відмовитися від анонсу гаджетів ‒ час. Минулого року WWDC'16 тривала майже три години. До кінця самої презентації публіка вже відверто нудьгувала і здавалася втомленою, незважаючи на спроби одного з віце-президентів Apple їх розвеселити. Виходячи з цього, компанія може обмежити захід у часі й показати тільки те, що буде цікаво саме розробникам ‒ софт і сервіси.

Forbes вивчив усі витоки інформації щодо новинок майбутнього заходу. Отже, що ж цікавого з софту нам там покажуть?

iOS 10 (?) і macOS

У мережі немає практично ніяких припущень з приводу майбутньої мобільної операційної системи Apple: таке відчуття, що нічого нового від неї чекати не варто. Втім, на такий випадок у компанії є стандартний набір ‒ покращення продуктивності й безпеки. З огляду на те, що iOS8/9 страшно гальмували, хотілося б побачити дійсно якісне оновлення. Плюс до цього Apple оновить усі стандартні програми і додасть їм трохи більше функцій.

З оновленням настільної операційної системи OS X простіше. По-перше, система отримає нове ім'я ‒ macOS. Це дозволить звести воєдино всі назви: iOS, macOS, tvOS і watchOS. По-друге, на комп'ютерах Mac нарешті з'явиться Siri, раніше там було тільки диктування. До того ж ‒ традиційне покращення продуктивності й додатковий захист від зовнішніх загроз.

Siri

Інша річ – голосовий асистент. Згідно з останніми версіями і здогадами, Apple планує створити зі свого голосового асистента повноцінну платформу. Її особливість – у можливості доступу сторонніх розробників, які зможуть використовувати Siri для своїх додатків.

Існує думка, що з Siri керівництво компанії планує виростити аналог колонки Echo і голосового помічника Alexaот компанії Amazon. Тільки за останній рік Amazon удалося продати понад 3,5 млн одиниць цих пристроїв, і тепер усі навколо намагаються теж потрапити на цей ринок. Наприклад, не так давно і Google розповіла про плани щодо запуску Google Home – фактично аналога Echo. Тепер у перегони вступає і Apple.

Apple Music

Рік тому Apple презентувала власний стримінговий музичний сервіс Apple Music. Незважаючи на загальний скептицизм, лише за рік компанії вдалося підключити 13 млн платних абонентів. Але самим додатком для iOS багато хто залишився незадоволеним: він складний у навігації і не дуже зручний для роботи. Наразі команда дизайнерів Apple готує велике оновлення, яке зробить його комфортнішим у роботі. Заодно оновлять варіант для OS X, а разом із ним – і сам iTunes: нову версію мають анонсувати на WWDC'16, а презентувати – до кінця року.

App Store

В онлайн-магазині додатків Apple сьогодні вже понад 1,5 млн додатків. Згідно з непідтвердженими даними, близько половини з них "мертві": їх не завантажують. Усе тому, що удача посміхається лише тим, хто потрапляє в топ або на головну. У компанії спробують розв'язати цю проблему. По-перше, як запевняють деякі джерела в мережі, є можливість появи рекламних блоків в App Store, чого раніше не було. По-друге, розробникам можуть надати функції підписки: користувачі платитимуть не один раз за додаток (якщо він платний), а щороку, проте меншу суму. Це дасть можливість розробникам постійно отримувати прибуток і заробляти.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024
29 січня 2024