Поділитись:

Дорожче у 2000 разів: продали найбільший бійцівський промоушен у світі

Понеділок, 11 липня 2016, 14:35
Дорожче у 2000 разів: продали найбільший бійцівський промоушен у світі

Компанія UFC, яку брати Фертітта купили у 2001 році за 2 мільйони доларів, продана за 4 мільярди доларів групі компаній WME-IMG.

Гендиректор UFC Лоренцо Фертітта і президент UFC Дана Уайт залишать собі невеликий відсоток. Договір про продаж підписаний в суботу, – пише "Аllboxing".

Журналіст ESPN Бретт Окамото зв'язався з Даною Уайтом і дізнався, що для нього цей продаж одночасно і приємна, і гірке подія. На питання про те, чи варто турбуватися фанатам, Уайт відповів: "Якраз навпаки. Спорт виходить на новий рівень".

Нагадаємо, що компанією UFC володіє приватна компанія Zuffa, про власників якої і їх долях не було достовірно відомо до тих пір, поки екс-боєць UFC Канг Лі разом з іншими бійцями не подав до суду на Zuffa із звинуваченням в порушенні антимонопольного законодавства.

У суді Zuffa оприлюднила документ про склад власників і їх долях, про що стало відомо в листопаді минулого року. Виходячи з вартості всієї компанії в розмірі 4 мільярдів, розрахуємо вартість кожної частки:

– Найбільшою часткою (72%) володіє компанія Fertitta Business Management, що належить, в свою чергу, сімейному трасту Фертітта. (2,88 млрд)
– Двом сімейним трастам Френка і Лоренцо Фертітта належить по 4,5% Zuffa. (По 180 мільйонів)
– Сімейний траст Дани Уайта володіє 9% Zuffa. (360 мільйонів)
– Компанія January Capital володіє 10% Zuffa і належить Flash Entertainment, FZ-LLC, яка є власністю уряду Абу-Дабі (400 мільйонів)
– Самою скромною часткою в 0,08% володіє фонд Zuffa Pipco 1, який створений за програмою стимулювання співробітників. (3,2 мільйона).

Компанія Zuffa придбала UFC в 2001 році за 2 мільйони доларів.

Надрукувати
мітки:
коментарів