Поділитись:

Акції розробника Pokemon Go рекордно впали

Неділя, 31 липня 2016, 10:21
Акції розробника Pokemon Go рекордно впали

Акції розробника Pokemon Go рекордно впали

Акції Nintendo змінили бурхливе зростання обвалом, а поточний тиждень став для них гіршим за останні 27 років.

Все почалося ще в минулу п'ятницю, коли до інвесторів донесли інформацію, що компанія не зможе генерувати той дохід від гри Pokemon Go, який на початковому етапі уявляли собі учасники ринку, – пишуть Весті.Економіка.

Ще одним негативним фактором стало повідомлення про перенесення релізу Pokemon Go Plus як мінімум на вересень. Pokemon Go Plus – спеціальний Bluetoth-пристрій, який мав допомагати користувачам виявляти віртуальних монстрів поблизу, і саме він мав принести відчутний прибуток Nintendo. У продаж цей аксесуар повинен був надійти вже наступного тижня, проте розробники Nintendo, Pokemon Co. і Niantic Inc. відклали запуск.

І от який результат: цінні папери компанії впали на 27 %, і це найгірший тиждень із 1989 року. Тоді, до речі, обвал також був пов'язаний із закінченням ейфорії, тільки предметом її була Super Famicom.

Таким чином, капіталізація Nintendo всього за тиждень знизилася на 14 мільярдів доларів. Втім, весь той ріст, який був до цього, поки що нівелювати не вдалося.

Акції розробника Pokemon Go рекордно впали

Акції розробника Pokemon Go рекордно впали

Після закриття ринків у п'ятницю Nintendo зізналася, що вплив Pokemon Go на прибуток буде обмеженим. Крім того, компанія не має ніяких планів щодо коригування прогнозів.

Довідково:

Pokemon Go заснована на технології доповненої реальності. У ній потрібно шукати і збирати покемонів – вигаданих тварин, що володіють надприродними здібностями. Орієнтуючись на мітки на карті, користувач наводить камеру свого смартфона на той чи інший об'єкт реального світу.

Nintendo володіє часткою у розмірі 33 % в Pokémon Company, що займається маркетингом покемонів, і орієнтовно 5-10 % в розробника Pokemon Go компанії Niantic. Гра вийшла на ринок 7 липня. Спершу вона була доступна тільки на ринках США, Австралії та Нової Зеландії. Зараз же її можна скачати в країнах Європи.

Pokemon Go набула популярності практично моментально, ставши найпопулярнішою грою в США в історії.

Надрукувати
мітки:
коментарів