Поділитись:

Tesla побила рекорд із продажу електрокарів

Понеділок, 03 жовтня 2016, 13:29

Американський автовиробник Tesla Motors Co. в третьому кварталі 2016 року продав 24,5 тис. електромобілів - на 70% більше, ніж в попередньому кварталі, і вдвічі більше, ніж 11,58 тис., зафіксовано в III кварталі 2015 року.

Минулий квартал став рекордним для Tesla за обсягом продажів, – передає Економічна правда.

За цей період компанія поставила 15,8 тис. автомобілів моделі S (седан) і 8,7 тис. машин моделі X (кросовер). Ще близько 5 тис. електрокарів перебували в процесі доставки покупцям, вони будуть враховані в результатах за IV квартал.

У компанії також підтвердили, що як і раніше планують виробити 50 тис. автомобілів у другій половині 2016 року.

Тим часом обсяги виробництва в III кварталі збільшилися на 37% в порівнянні з квітнем-червнем - до 25 тис. 185 машин.

За оцінками Tesla, продаж та обсяги виробництва в IV кварталі будуть трохи вище показників за липень-вересень, незважаючи на те, що в IV кварталі буде менше робочих днів.

Окрім того, Tesla повідомила інвесторам, що починаючи з III кварталу фінансова звітність більше не буде включати виручку і супутні показники, розраховані не по US GAAP.

Продажі Tesla ростуть набагато швидше, ніж у лідерів американського автопрому - Ford або General Motors, проте обсяги поставок як і раніше не дотягують до амбітних прогнозів Tesla.

У серпні Tesla повідомила про квартальний збиток поспіль, який становив 293 млн доларів. При цьому виручка в II кварталі збільшилася на 33% - до 1,27 млрд дол.

Як повідомлялося, Маск в липні представив амбіційний план початку виробництва електричних вантажівок і автобусів і розширення бізнесу систем сонячної енергії. Компанія також оголосила про будівництво великого заводу з виробництва батарей в Неваді минулого тижня.

Надрукувати
мітки:
коментарів