Поділитись:

ТОП-5 найдорожчих продуктів світу

Понеділок, 05 грудня 2016, 21:22

У світі існує безліч екзотичних продуктів, які недоступні деяким людям через географічні причини. Однак є і такі, які не кожен зможе собі дозволити через їх надзвичайно високу ціну.

Про це пише BusinessUA.

Ікра білуги-альбіноса Алмас

Ця ікра вважається найдорожчою серед інших. Вона має легкий горіховий присмак. Упакований цей продукт в 100-грамову непримітну баночку з чистого 24-каратного золота. Ціна делікатесу залежить від якості ікринок – чим вони світліші і ніжніші, тим вища вартість.

Колір і смак ікри залежать від віку риби – чим вона старша, тим більше цінується її ікра. Вартість ікри така висока і тому, що білуги-альбіноси метають ікру золотистого кольору дуже рідко – приблизно раз на 100 років. Придбати рідкісну ікру теж не так просто: черга з охочих зазвичай записується на кілька років вперед.

Шафран

Найдорожчі прянощі у світі. До того ж це найароматніша пряність, найстійкіший барвник, найдорожчі пахощі і універсальні ліки. Колись на Сході він називався "червоним золотом".

Це єдина пряність, ціна на яку не знизилася з часів середньовіччя, коли фунт шафрану можна було обміняти на арабського скакуна. Вартість 1 грама цих прянощів – від 10 доларів.

Горіх макадамія

Ціна цього горіха вдвічі перевищує вартість горіха кеш'ю, а попит на світовому ринку в десятки разів вищий. За своєю поживною цінністю, смаковими якостями і калорійністю макадамія – рекордсмен серед горіхів. З кожним роком їх вартість знижується через те, що з'являється все більше місць для його розведення. В Україні 0,5 кг цих горіхів можна замовити за 25 євро.

Білий трюфель

Не можна встановити точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Чим більший гриб, тим вища його ціна. В середньому 200-300 євро за 100 грамів.

Найбільший у світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Мініато, досягав 2,5 кг.

Картопля La Bonnotte

Мало хто з нас може уявити, що цей коренеплід теж може бути ексклюзивною і досить дорогою їжею. Йдеться про французький сорт картоплі La Bonnotte. Ви можете придбати його за 500 євро за 1 кг.

За свідченням кулінарів, страви з цього сорту картоплі мають дуже ніжний і м'який смак.

Надрукувати
мітки:
коментарів