Поділитись:

Кількість українців, які їдуть працювати до Польщі, зростає

Вівторок, 13 грудня 2016, 12:58

За останні два роки кількість трудових мігрантів з України до Польщі зросла удвічі.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Значно більшу частину становлять чоловіки (57,9 % проти 32,9 %), переважають молоді люди (середній вік 32,8 років проти 42,8 років у більш ранній хвилі міграції). Крім того, тепер більше мігрує людей зі східної частини України", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, до Польщі здебільшого виїжджають українці з вищою освітою. Попри все, вони не конкурують з поляками на ринку праці.

"З 2014 року спостерігається постійне, динамічне зростання кількості запрошень від польських працедавців для українців. Рекордним у цьому відношенні був 2015 рік, коли було зареєстровано 760 тис заяв для громадян України. Ця цифра більше ніж удвічі вища у порівняні з 2014 роком", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, здебільшого українці працюють 54 години на тиждень, тобто набагато більше, ніж поляки – близько 41 годин. Середня місячна зарплата українців складає близько 2,1 тис злотих (приблизно 12 тис грн)

"Працюють українці в основному в домашніх господарствах (37,6 %), будівництві та в галузі ремонтно-оздоблювальних робіт (23,6 %) і сільському господарстві (19,3 %)", – пише видання.

Надрукувати
мітки:
коментарів