Поділитись:

Україна у середу розширить перелік заборонених товарів з Росії

Вівторок, 19 січня 2016, 16:15
Україна у середу розширить перелік заборонених товарів з Росії

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив, що уряд розгляне питання розширення переліку товарів з Росії, які підлягають дзеркальним санкціям, на засіданні 20 січня.

"Прем'єр доручив нам розширити список товарів, на які поширюється ембарго. Ми відпрацьовуємо цей документ з профільними міністерствами ... Тому вже завтра в Кабінеті Міністрів розширений список буде поданий. До того, як він буде прийнятий, я не хотів би коментувати", - цитує міністра видання BBB.Україна.

Абромавічус підкреслив, що український уряд укладає перелік російських товарів, які підпадають під торговельні обмеження, враховуючи адекватність і дзеркальність відповіді на дії російської сторони.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністерству економічного розвитку і торгівлі розширити перелік російських товарів, які потрапляють під дію українських санкцій.

Уряд України затвердив введення з 2 січня 2016 року для російських товарів ставки ввізного мита режиму найбільшого сприяння. Мита будуть складати 0,5-10% залежно від виду продукції.

Українські санкції введено після запровадження санкцій Росією у зв'язку з початком дії зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Надрукувати
мітки:
коментарів