Поділитись:

Служба Безпеки викрила мережу інформаторів, які працювали на бойовиків

Понеділок, 26 грудня 2016, 10:10
Служба Безпеки викрила мережу інформаторів, які працювали на бойовиків

Служба Безпеки України викрила мережу агентів бойовиків. Десятки людей упродовж тривалого періоду системно зливали бойовикам інформацію про лінію української оборони в Торецьку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Літня жінка без жодних вагань вбивала українських солдатів. Удень вона отримувала українську пенсію. Ввечері влучно наводила ворожу артилерію на українські позиції. На запитання: "За що?" відповісти не може.

"Україна нормальна. Пенсію, слава Богу, платять", – говорить пенсіонерка Ольга Любочко, яка була коригувальницею обстрілів бойовиків. Як мінімум від одного її дзвінка тут загинули люди.

Мережа інформаторів – розгалуджена. Знайти тих, у кого в голові "шумлять російські берези", а за пазухою каміння для українских солдатів, тут не важко. Різні люди, за статусом, за статками. Дехто постачав інформацію бойовикам цілими сім'ями, не думаючи про небезпеку для власних дітей. Ця система працювала, як годинниковий механізм. Але її роботу вже припинили.

Взяти ворожого агента неважко. Зазвичай зрадники в прифронтових селах почуваються впевнено і не надто дбають про безпеку. Контррозвідники затримали Анатолія Приму, який також "зливав" бойовикам інформацію про позиції Збройних сил України. Агент працював сімейним підрядом. Залучив до збору інформації дружину та доньку.

"Я просто поділилася з рідною людиною тим, що я бачила", – плаче донька агента бойовиків Вікторія. Та батька в квартирі немає – на роботі, копає вугілля. На виході з шахти його чекають контррозвідники. Його син теж воює проти України. Останнє завдання шахтаря-перевертня – зібрати інформацію про системи протиповітряної оборони в Торецьку.

Координатор інформаційної мережі Роман Коровін, більше відомий як "Рембо", перебуває в окупованій Горлівці. Він колишній офіцер МВС разом з іншим зрадником Сергієм Громенком створили мережу інформаторів у Торецьку. В телефонних розмовах горлівські куратори підігрівають ненависть своїх агентів до української армії.

За даними контррозвідки, проти України в прифронтовій смузі працюють сотні перевертнів. Програма максимум – розкрити систему української оборони. Програма мінімум – завдати якомога більше втрат Збройним силам.

Бойовик "Філін" мобілізує всі контакти в Торецьку – друзів, родичів, власну дружину, навіть колишню коханку. Більше десятка людей.

"Я не давав інформацію. Я просто спілкувався зі своїм свояком", – переконує ще один інформатор бойовиків Олександр Шевченко. Він бреше, про що свідчать перехоплені телефонні розмови. Жіночий голос належить дружині бойовика Філатова. Вона наводить – він стріляє. Аби не встигла втекти з міста, до неї завітали вночі.

Жоден з них не отримував грошей за свою брудну роботу. Кажуть, що народилися в Радянському Союзі й хочуть повернути ті часи. Але в похмурому Торецьку, на жаль, залишилось чимало схожих на затриманих. Тих, хто ненавидить сьогодення, і заради минулого готовий вбивати власне майбутнє.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
19 листопада 2023
20 вересня 2023
11 вересня 2023
07 вересня 2023
23 серпня 2023
18 серпня 2023
23 липня 2023
05 липня 2023
26 червня 2023