Поділитись:

Українцям обіцяють 40 нових вітчизняних фільмів

Середа, 28 грудня 2016, 20:27
Українцям обіцяють 40 нових вітчизняних фільмів

За підтримки Держкіно зараз в Україні знімають 40 повнометражних ігрових фільмів, які вийдуть в прокат у 2017 та 2018 роках.

Про це голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив телеканалу ZIK.

Очільник Держкіно підкреслив, що цього року вперше за час незалежності українські фільми стали регулярно з'являтись в кінотеатрах: "Цей рік став дуже важливим, я б назвав його етапним для українського кіно. Воно почало постійно з'являтись в кінопрокаті, чого ще ні разу не було за часів незалежності".

Пилип Іллєнко розповів, що пріоритетом для фінансування цього та наступного року є ігрові жанрові фільми, розраховані на масового глядача.

"Цього та наступного року ми дещо змінили підхід до відбору для фінансування фільмів з державного бюджету. Ми будемо робити акцент саме на жанровому масовому ігровому кіно. Ми розуміємо, що саме таке кіно є найбільш популярним, тому мусимо займати цю нішу. Звичайно, важко конкурувати з Голлівудом, але навіть в Європі локальне ігрове кіно займає значну частку в кінопрокаті за рахунок ментальної близькості. Бо люди хочуть бачити кіно про себе, бачити знайомі краєвиди, знайомі міста, традиції".

Як приклад, очільник Держагенства назвав фільм "Червоний", який знятий за книгою письменника Андрія Кокотюхи: "Такі фільми знімаються. Вчора ми переглянули і прийняли як завершений фільм "Червоний" за романом письменника Андрія Кокотюхи. Цей фільм стане важдливою прем'єрою наступного року. Ця стрічка про те, як воїни УПА що потрапляють в табір ГУЛАГу, піднімають там повстання. Це заявка на пред'явлення нового українського кіногероя, який буде не плакати, а боротись. Цей фільм, сподіваюсь, вийде в прокат на початку наступного року".

Також, Пилип Іллєнко розповів, що наступного року в прокат вийде перше українське фентезі: "За підтримки Держкіно зараз знімається 40 повнометражних ігрових фільмів, і це також виклик, бо багато режисерів вперше знімають повнометражні стрічки. Ми сподіваємось, що наступного року ми покажемо нашим глядачам перший український фантастичний фільм в стилі фентезі, також – фільм жахів".

Однією з причин появи порівняно великої кількості вітчизняних фільмів голова Держкіно назвав постійне та стабільне фінансування вітчизняного кінематографу: "З'явились достойні гроші. Вони почали з'являтись прозоро і вчасно, без затримок. Жодних затримок з платежами останніх два роки не було. Крім цього, ми почали працювати потужно в полі піару. Думаю, що якщо буде така ж тенденція, як в цьому і в наступному році, ще кілька років – і в нас буде ціла кіноіндустрія і навіть нова українська кіношкола. Також, якщо ми будемо і далі отримувати таку велику кількість фільмів, прийде час говорити і про вітчизняну кінематографічну нагороду – такий собі аналог нагороди Американської кіноакадемії".

Надрукувати
мітки:
коментарів