Поділитись:

Суд відмовився скасувати формулу "Роттердам+"

П'ятниця, 30 грудня 2016, 08:28
Суд відмовився скасувати формулу

Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволені позову експерта у сфері енергетики Андрія Геруса щодо скасування постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якою була введена формула "Роттердам+".

Про це позивач повідомив у Facebook.

"Суддя Іщук прийняв рішення відмовити у задоволені позову щодо відміни Роттердаму+ . Шість наших сьогоднішніх клопотань про залучення свідків, Амку, міністра енергетики – відхилено", – зазначив Герус.

Експерт прогнозував таку реакцію суду і подаватиме на апеляцію.

Довідка:

У березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

Надрукувати
мітки:
коментарів