Поділитись:

Нацбанк обмежує розрахунки готівкою

Вівторок, 03 січня 2017, 12:50
Нацбанк обмежує розрахунки готівкою

Національний банк України з 4 січня знизить граничну суму розрахунків готівкою за участю фізичних осіб зі 150 тис грн до 50 тис грн.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Так постановою передбачено граничну суму розрахунків готівкою між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50 тис грн, а також фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 50 тис грн.

Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки на суму, яка перевищує 50 тис грн, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення та/або перерахування коштів на поточні рахунки (зокрема у депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).

Безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без будь-яких обмежень і банки зобов'язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.

Водночас гранична сума розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня залишається незмінною і становить 10 тис грн.

У НБУ запевняють, що такі обмеження не створять незручності громадянам.

Надрукувати
мітки:
коментарів