Поділитись:

Міжнародне агентство знизило рейтинг "Приватбанку"

Вівторок, 03 січня 2017, 14:49
Міжнародне агентство знизило рейтинг

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг "Приватбанку" в іноземній валюті з ССС до RD ( "обмежений дефолт").

Як повідомляє агентство на офіційному сайті, таке рішення викликане заявою Національного банку України про участь пов'язаних і незабезпечених кредиторів фінустанови в рекапіталізації шляхом конвертації зобов'язань банку в капітал, – пише Ліга.net.

Fitch відзначає також, що здатність держави надавати банку підтримку в іноземній валюті в разі необхідності обмежена. Вона була недостатньою, щоб запобігти втратам кредиторів, підрахували в Fitch.

28 грудня повідомлялося, що Міністерство фінансів випустить облігації внутрішньої державної позики на 64 млрд грн для покриття незбалансованої валютної позиції в банку.

Потреба фінустанови в капіталі становила 148 млрд грн. Кабінет міністрів вирішив випустити до 116,8 млрд гривень ОВДП для докапіталізації ПриватБанку терміном до 15 років за ставкою до 10,5%.

Нагадаємо: у листопаді Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) "Приватбанку" на рівні ССС.

Надрукувати
мітки:
коментарів