Поділитись:

У Кабміні обіцяють перевірити неповні ставки бюджетників

Вівторок, 10 січня 2017, 21:00

Переводити працівників бюджетної сфери на скорочений робочий день чи на півставки через підвищення "мінімалки" ні в якому разі не можна. За цим в уряді обіцяють стежити.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, – інформує Радіо Свобода.

"Ми говоримо про те, що в бюджетній сфері – медицина, охорона здоров'я, соціальна сфера, культура – уряд не допустить переведення людей на скорочений робочий день і на неповні ставки. Ми взяли це безпосередньо під свій контроль. Зокрема, була створена на сьогоднішній день за дорученням прем'єр-міністра України комісія, яку очолив я як віце-прем'єр-міністр України, куди увійшли всі профільні міністри, куди увійшли представники Державної інспекції з питань праці, Державної фіскальної служби. Ми будемо щотижнево моніторити ситуацію в областях, особливо в перші три місяці, і будемо відстежувати буквально по кожній області ситуацію, що складається в навчальних закладах, в системі охорони здоров'я, щоб не допустити порушення прав працівників", – запевнив він.

До того ж, зазначив Розенко, перевести людину на півставки або на 0,75 ставки – це досить непростий процес.

"Має бути чітка аргументація цього кроку. Але давайте не будемо забувати, що перевід на зменшену ставку означає меншу тривалість робочого часу і менше навантаження на людину. Тому якщо раптом десь, може, таке відбудеться, то людина має захищати свої права і говорити про те, що вона має відпрацьовувати рівно стільки, за скільки їй платять", – сказав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів