Поділитись:

На техніку для зимового прибирання доріг додали 500 мільйонів

П'ятниця, 13 січня 2017, 08:21
На техніку для зимового прибирання доріг додали 500 мільйонів

Прем'єр-міністр провів нараду з питань розвитку дорожньої інфраструктури, а також вдосконалення системи утримання автомобільних доріг в Україні в зимовий період.

Під час наради її учасники торкнулися проблеми недостатньої кількості необхідної техніки для утримання доріг узимку та їх технологічної застарілості, – інформує Урядовий портал.

"Що мене турбує: у нас зараз відсутня якісна система прибирання доріг. Тому будь-який снігопад – ДСНС починає допомагати вирішувати проблеми, хоча Укравтодор має просто системно утримувати дороги, і тоді ситуація буде абсолютно контрольована. Треба змінювати технології, треба придбати нову техніку, треба підвищувати відповідальність, а вже ДСНС використовувати як допоміжні служби, які готові надати нам підтримку, якщо у нас справді вже аномальні снігопади", – переконаний прем'єр-міністр Володимр Гройсман.

Говорячи про взаємодію ДСНС та служб автомобільних доріг за несприятливих погодних умов, Володимир Гройсман також зауважив, що рятувальники мають допомагати лише у найскладніших погодних ситуаціях. Прем'єр-міністр переконаний, що потрібно побудувати системну роботу щодо належного утримання доріг.

У цьому контексті прем'єр доручив збільшити ресурс на придбання нової техніки для зимового прибирання на 500 млн на додаток до 250 млн грн вже передбачених.

"У нас недостатньо в країні техніки для якісного утримання доріг в зимовий період, – наголосив Володимир Гройсман. – Перше доручення – давайте збільшимо суму грошей на придбання техніки для зимового прибирання. Починаємо від 250 [млн грн] – це ті кошти, які вже є, і ми можемо розпочинати вже роботу і домовляємося, що ми маємо наростити ще на 500 млн. Тобто до 750 млн загальну суму по року на придбання нової техніки. Єдине, що нам потрібно подивитися, – те, щоб ця техніка максимально вироблялася в Україні – це робота для людей, місцева економіка і так далі".

Надрукувати
мітки:
коментарів