Поділитись:

Нардепи відмовилися підвищувати собі зарплати

Вівторок, 17 січня 2017, 15:15
Нардепи відмовилися підвищувати собі зарплати

Депутати Верховної Ради не прийняли кошторис парламенту на 2017 рік, яким зокрема передбачалося збільшення зарплат народних депутатів.

Проект постанови № 5573 "Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради України" не набрав необхідної кількості голосів.

"За" проголосували лише 117 депутатів, серед них і один нардеп з Волині – Юрій Савчук. Проти законопроекту виступила Ірина Констанкевич.

Ігор Гузь, Степан Івахів, Сергій Мартиняк не голосували, а Ігор Лапін був відсутнім.

Як повідомляє РБК, голова ВР також ставив на рейтингове голосування три пропозиції: прийняти кошторис з його поправкою, прийняти її в редакції комітету і прийняти документ без підвищення зарплат парламентаріїв.

Однак в ході голосування жоден з варіантів не знайшов підтримки серед нардепів.

Відповідно до документа, загальна сума кошторису становить 1 128 399,4 тисяч гривень. Кошторисом також встановлювалися розміри фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України.

Зокрема, посадові оклади депутатів ВР були визначені в прожиткових мінімумах для працездатної особи та встановлюються в таких розмірах:

  • голова Верховної Ради України – 20;
  • перший заступник голови ВР – 19,2;
  • заступник голови Ради – 18,7;
  • голова комітету ВР, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, керівник депутатської фракції (депутатської групи) у Раді – 18,0;
  • перший заступник, заступник голови комітету ВР, Спеціальної контрольної комісії Ради з питань приватизації, секретар комітету парламенту, Спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації, заступник керівника депутатської фракції (депутатської групи) у Раді – 17,0; голова підкомітету комітету ВР – 16,5; член комітету Ради – 16,2.

Надрукувати
мітки:
коментарів