Поділитись:

Нацбанк перевірить платіжну систему "Швидка копійка"

Четвер, 26 січня 2017, 13:28
Нацбанк перевірить платіжну систему «Швидка копійка»

Національний банк України здійснить комплексну оцінку внутрішньодержавної платіжної системи "Швидка копійка" (платіжна організація АТ "Ощадбанк"), яка за результатами моніторингу діяльності платіжних систем у 2016 році визнана важливою платіжною системою.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Через систему "Швидка копійка" у межах України за період з 1 січня по 30 вересня 2016 року здійснено переказів на суму 3,6 млрд грн. У цей період за сумою переказів серед платіжних систем, створених резидентами, "Швидка копійка" посіла 5 місце.

Довідково:

Комплексне оцінювання відбувається відповідно до Положення про нагляд (оверсайт) платіжних систем та систем розрахунків в Україні, затвердженим постановою Правління Національного банку України №755, з використанням Методики комплексного оцінювання системно важливих платіжних систем, схваленої постановою Правління Національного банку України від 24. 09.2015 № 635.

Із 24 принципів, встановлених міжнародними стандартами оверсайта, до платіжних систем застосовуються 18 принципів.

З метою удосконалення діяльності платіжних систем та приведення її у відповідність до міжнародних стандартів оверсайта, Національним банком України виробляються рекомендацій, що разом зі звітом надсилаються платіжній організації для врахування у своїй діяльності.

Надрукувати
мітки:
коментарів