Поділитись:

Гройсман планує продавати українську електроенергію за кордон

П'ятниця, 27 січня 2017, 10:37

Україна має розвивати експорт електроенергії та продавати вироблену електроенергію за кордон, що сприятиме розвитку економіки і забезпеченню енергетичної незалежності.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, – повідомляє Урядовий портал.

"Наше завдання як країни бути експортером електроенергії. Ми маємо продавати вироблену в Україні електроенергію і отримувати за це в Україну більше валюти, що буде позитивно впливати на економіку нашої держави", – наголосив він.

У цьому контексті розвиток атомної енергетики має ключове значення, зауважив Володимир Гройсман.

Також Прем'єр-міністр України зазначив, що потрібно переглянути програму розвитку атомної електроенергетики до 2040 р. Разом з тим є завдання на середньострокову перспективу щодо розвитку галузі, що мають бути вирішені протягом 5 років.

Говорячи про закінчення будівництва третього та четвертого енергоблоків відокремленого підрозділу "Хмельницька АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом", Глава Уряду підкреслив, що необхідно визначати джерела фінансування їх добудови, незважаючи на надзвичайну вартість такої інвестиції.

Зі слів Володимира Гройсмана, Урядом було сформовано стратегію газовидобування, яка полягає у тому, що "до 2020 року увесь газ, який потрібно споживати Україні і українцям, має вироблятися на території України. Це позитивно впливатиме на досягнення енергетичної незалежності та розвиту національної економіки.

Надрукувати
мітки:
коментарів