Поділитись:

Корбан більше не очолює "УКРОП"

Неділя, 24 січня 2016, 10:00

Геннадія Корбана змістили з посади голови політради партії "УКРОП".

Місце Корбана тимчасово посів Денис Борисенко. Таке рішення було ухвалено на засіданні політради, яке відбулося 23 січня у Києві - повідомляє "Українська правда".

Водночас, як повідомляють джерела УП, такі зміни у партії були ініційовані олігархом, екс-главою Дніпропетровської ОДА Ігорем Коломойським, чиїм близьким соратником є Корбан.

У свою чергу Борисенко заперечив, що Коломойський причетний до рішення політради.

"Ні, Коломойський тут взагалі ні до чого. Це неправда, що він був ініціатором цього", - заявив він.

Згідно з рішенням політради, Корбан не буде очолювати "УКРОП", поки перебуває за гратами, при цьому в "УКРОПі" обговорюють можливість на наступному з'їзді висунути його кандидатуру на довибори на 27 окрузі (Дніпропетровськ).

Згодом у прес-службі "УКРОПу" повідомили, що Борисенка обрано тимчасовим головою політради партії "на час політичного ув'язнення Корбана, для виконання технічних функцій із забезпечення роботи керівних органів партії згідно з її статутом та вимогами законодавства".

Як повідомив член політради УКРОПу Ігор Палиця, після того, як Корбана буде звільнено, рішення політради буде скасовано і політрада переобере голову. Також Палиця додав, що найближчим часом відбудеться з'їзд партії з висунення кандидатів у депутати на виборах до райрад Києва та місцевих рад об'єднаних територіальних громад, які пройдуть 27 березня 2016 року.

Як відомо, Слідчим управлінням прокуратури Києва щодо Корбана здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами захоплення в місті Дніпропетровську голови Держземагентства та захоплення в Дніпропетровську директора департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників.

Крім того – створення та участі у злочинній організації, привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни" та перешкоджання діяльності виборчих комісій.

Також, у вказаному провадженні досліджуються факти фіктивного підприємництва, легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом та ухилення від сплати податків.

Надрукувати
мітки:
коментарів