Поділитись:

Уряд обіцяє знизити ціни на ліки вже з 1 лютого

Вівторок, 31 січня 2017, 09:37
Уряд обіцяє знизити ціни на ліки вже з 1 лютого

Уряд доб'ється виконання рішення про зниження цін на ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми в Україні з 1 лютого.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі телеканалу ICTV, – повідомляє Урядовий портал.

"Я переконаний у тому, що з 1 лютого, коли будуть заходити нові партії ліків, ми доб'ємося і почнемо бачити зниження цін на категорії цих ліків", – заявив він.

Коментуючи заяви щодо нібито неможливості забезпечення зниження ціни на ліки з 1 лютого, Глава Уряду зазначив, що передбачав утворення дефіциту ліків, як тільки Уряд почне наводити лад в утворенні цін на лікарські засоби.

"Найголовніший парадокс полягає у тому, що у Польщі ціни на одні й ті самі ліки дешевші, ніж в Україні. Як тільки до цього парадоксу наблизився, одразу почалися атаки на Уряд. Ми будемо йти в заданому напрямку. Що стосується ліків, наше завдання – забезпечити зниження ціни по трьох категоріях: гіпертонія, цукровий діабет і бронхіальна астма", – наголосив Прем'єр-міністр.

Уряд визначив діючі речовини в препаратах за названими трьома нозологіями, взяв за аналоги препарати у п'яти сусідніх країнах і визначив ту ж ціну в Україні, зазначив Прем'єр-міністр.

"Сказали спекулянтам, умовно кажучи: "Ви більше не будете заробляти тільки на тому, що ви монополісти на цьому ринку, і поставили крапку, – підкреслив Володимир Гройсман. – Чому українці, заробляючи менше, мають платити більше за ліки, які їм життєво необхідні?"

Уряд відстежує виконання рішення щодо зниження ціни на ліки, працює спеціальна група, зазначив Прем'єр-міністр.

З 1 квітня також розпочне роботу програма з відшкодування вартості ліків на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, додав Володимир Гройсман.

За розрахунками, ці кроки Уряду, спрямовані на вчасне забезпечення ліками хронічно хворих, дозволять зменшити інвалідність і смертність від гіпертонії на 18%.

Надрукувати
мітки:
коментарів