Поділитись:

Сказали, яка професія в Україні дефіцитна

Вівторок, 07 лютого 2017, 19:07
Сказали, яка професія в Україні дефіцитна

Торік роботу шукали 6,6 тис кравчинь. Роботодавці потребували 9,6 тис таких працівників.

Про це розповів Сергій Кравченко, заступник голови Державної служби зайнятості, – пише Gazeta.ua.

"Зараз маємо 797 вакансій для швачок. Таких фахівців шукають і великі підприємства швейного виробництва, і малі, а також фізичні особи-підприємці, які шиють одяг на замовлення. Додаткова потреба в кадрах виникає через оновлення швейного обладнання цеху", – говорить Кравченко.

Торік 300 безробітних перенавчалися на кравчинь. Середня зарплата швеї на початок року становила 4 тис грн.

"Кравчинь першого і другого розрядів готують у центрах профтехосвіти Рівного, Одеси, Харкова. Одеський центр отримав ліцензію на навчання кравчинь в грудні торік. У цьому посприяла компанія Arber Fashion Group. Перша група швачок із 19 студентів розпочала навчання 19 грудня", – коментує Кравченко.

"Кравчинь шукають в ательє, швейні цехи, хімчистки. Шиють одяг, білизну, чохли для автомобілів, м'які меблі. У майстерню одного з українських дизайнерів шукають швею для пошиву колекцій зі ставкою 4 тисячі гривень та премії. Таких фахівців шукають у Польщу, Литву. Платять по 20 тисяч гривень. Через різницю зарплат в Україні відчувається кадровий голод. Профтехучилища були в занепаді. Кравчинь випускали мало. Зараз швейне виробництво відновлюється", – говорить експерт порталу Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

Надрукувати
мітки:
коментарів