Поділитись:

Активи чотирьох банків-банкрутів продадуть за новим принципом

Середа, 08 лютого 2017, 16:31
Активи чотирьох банків-банкрутів продадуть за новим принципом

У Фонді гарантування вкладів запроваджено пілотний проект у сфері реалізації активів неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У рамках проекту буде апробовано новий підхід до продажу активів: початкова ціна лотів на перші торги встановлюватиметься за балансовою вартістю (за умови, що вона не менша оціночної), а самі активи безперервно перевиставлятимуться на торги до тих пір, поки не будуть продані.

Участь у "пілоті" візьмуть чотири банки – ПАТ КБ "Євробанк", ПУАТ "Фідобанк", ПАТ КБ "Хрещатик" та ПАТ "Укргазпромбанк".

Проектом передбачено скорочення періодів між першими та наступними торгами ( до 10 робочих днів). Та найголовніша новація – перевиставлення лотів відбуватиметься автоматично (без повторних розглядів та рішень виконавчої дирекції) до моменту продажу. Також передбачена можливість об'єднання лотів та продаж їх у складі пулів.

За процедурою, яка застосовується зараз, щоразу після того, як ціна лоту у ході аукціонів знижується на 30% від початкової, актив має повторно виноситись на розгляд комітету та виконавчої дирекції Фонду для затвердження подальших умов продажу та початкової вартості реалізації.

У Фонді зазначають, що реалізація пілотного проекту допоможе пришвидшити процес продажу активів. Стартова ціна буде максимальною – балансовою, або оціночною, якщо вона виявиться вищою. І далі вже попит на актив коригуватиме її.

Надрукувати
мітки:
коментарів