Поділитись:

Нові правила AliExpress: як зміняться для українців ціни на товари

Понеділок, 13 лютого 2017, 16:00

Торговий онлайн-майданчик AliExpress з 7 лютого змінив правила доставки товарів в Україну. Тепер кожній посилці будуть присвоювати трекинговий номер, який дозволяє відстежувати її переміщення.

Нововведення зараз активно обговорюють учасники спільнот, які присвячені покупкам на цьому майданчику. Всіх цікавить одне: як позначиться запровадження нових правил на вартості товару? Приводом для змін стали інциденти, пов'язані з втратою або крадіжкою посилок. Раніше посилки не відстежувалися, але стабільно приходили. Але ситуація змінилася, коли тисячі посилок стали зникати, не знаходячи своїх власників. Тисячі покупців сперечалися з продавцями і в підсумку повертали свої гроші. Винахідливі співвітчизники навчилися, отримавши безтрековую посилку, відкривати і вигравати суперечки, стверджуючи, що вони нічого не отримали. І з кожним місяцем відсоток обману зростав, – повідомляє UBR.

Тепер для України безкоштовної доставки не буде. Вона і раніше не була повністю безкоштовною, але зате дуже дешевою. Така бехтермінова доставка вигідна як покупцеві, так і продавцеві. Адже її вартість настільки мала, що продавець включав її в ціну товару, і це було практично невідчутно для покупця.

Забезпечити посилки трек-номерами можливо тільки завдяки підвищенню цін. Деякі експерти стверджують, що вартість товарів в інтернет-магазинах, які торгують через AliExpress, через трекінг номерів не зміниться. Нібито конкурентне середовище не дозволить підвищити ціни, найімовірніше, вони залишаться на колишньому рівні. У цих інтернет-магазинів досить маржі, щоб "зашити" вартість трек-номера в свої витрати. Але тим не менше, для продавців безкоштовна доставка перетворилася на конкурентну перевагу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "УКРПОШТА" ПРАЦЮЄ НАД СТВОРЕННЯМ ДЕШЕВОГО СЕРВІСУ ДОСТАВКИ З ALIEXPRESS

Знавці ринку електронної комерції стверджують, що нововведення додасть комфорту покупцям. Споживач зможе оперативно стежити за тим, де перебуває його посилка, а трекинговий номер також дозволяє митним службам отримати інформацію про те, що є в посилці, кому вона відправлена ​​тощо.

Наші співвітчизники стали частіше користуватися закордонними інтернет-магазинами. Це пов'язано з бажанням раціонально використовувати час і гроші, а також з вибором кращого асортименту потрібного товару. У 2016 році українці купували в інтернеті значно активніше, ніж в попередні роки. За грудень 2016 року у AliExpress, за даними Similarweb, було 29,9 млн. Візитів від резидентів України роком раніше цей показник становив 16 млн.

Дотримуючись тенеденції, поштові оператори "Укрпошта", "Нова Пошта", meestexpress і meest china, зацікавлені в якісному обслуговуванні клієнтів і доставці численних посилок з Китаю, впроваджують в роботу нові технології і послуги.

Що купують українці на AliExpress? Дуже популярні жіночі та чоловічі сумки, гаманці, рукавички, шарфи, дитячі іграшки, китайський чай і косметика, сонцезахисні окуляри, аксесуари для авто та ін. Для порівняння, жителі Росії найбільше купують електроніку і одяг, а США – штучне волосся і перуки.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
29 лютого 2024
12 січня 2024
04 січня 2024
22 жовтня 2023
17 червня 2023
25 травня 2023
23 квітня 2023
21 квітня 2023
18 квітня 2023