Поділитись:

Більше 20 українських імпортерів палива підозрюють у фінансуванні терористів

Понеділок, 13 лютого 2017, 16:41
Більше 20 українських імпортерів палива підозрюють у фінансуванні терористів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України наклало санкції на більш ніж 20 українських імпортерів паливно-мастильних матеріалів й заборонило їм зовнішньоекономічну діяльність через підозри у фінансуванні терористичних організацій.

Заборона набуває чинності з 18 березня, – повідомляється на сайті міністерства.

6 лютого 2017 року на підставі подань Служби безпеки України Мінекономрозвитку застосувало спеціальну санкцію до деяких імпортерів паливно-мастильних матеріалів (Накази Мінекономрозвитку №154 та №155). Спеціальна санкція передбачає тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності та почне діяти з 18 березня 2017 року.

Служба безпеки України встановила, що підприємства, до яких були застосовані санкції, ввозили на митну територію України паливо походженням з Російської Федерації та Республіки Білорусь. При цьому, за даними СБУ, з метою акумуляції грошових коштів на рахунках "офшорних" структур, ухилення від сплати податків та мита до державного бюджету України компанії застосовували схему оформлення "непрямих" зовнішньоекономічних імпортних контрактів із контрагентами, зареєстрованими у країнах з пільговим режимом оподаткування.

СБУ має підстави вважати, що грошові кошти, перераховані деякими імпортерами паливно-мастильних матеріалів на адресу нерезидентів, зареєстрованих в "офшорних" юрисдикціях, частково використовуються для фінансування незаконних збройних формувань на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей України.

Надрукувати
мітки:
коментарів