Поділитись:

В Україні ввели два проекти із заміщення вугілля, – Міненергетики

Вівторок, 14 лютого 2017, 08:22
В Україні ввели два проекти із заміщення вугілля, – Міненергетики

Міністерство енергетики та вугільної промисловості ввело в дію два з чотирьох розроблених проектів із заміщення вугілля антрацитової групи.

Про це заявив глава Міністерства Ігор Насалик в ефірі телеканалу "112 Україна", – передає Depo.ua.

"Міністерство розробило чотири проекти щодо заміщення антрацитової групи. Більш того, два проекти ми вже повністю ввели в дію", – заявив Ігор Насалик.

Зі слів міністра енергетики та вугільної промисловості, один проект дозволяє зменшити споживання вугілля антрацитної групи як мінімум на 1 млн тонн. "Проект, який пов'язаний з Рівненською АЕС та підстанцією "Київська" – це 750 кВ, яка вже йде, забезпечивши Київ і Київську область. Другий – це введення гідроакумулюючої станції, яка також дала економію близько 400 тисяч тонн вугілля", – зазначив Ігор Насалик.

При цьому Ігор Насалык зазначив, що ще два проекти планується ввести в цьому році.

"Це заміна антрацитної групи на другому і п'ятому блоці Зміївської ТЕЦ, економія якої складе близько 1,3 млн тонн, і введення лінії Запоріжжя-Каховка, яка також дасть близько 1,5 млн тонн", – додав Насалик.

Разом з тим Ігор Насалик зазначив, що на непідконтрольной території працює 600 тисяч шахтарів, які видобувають українське вугілля, що поставляється на потреби української енергетики.

"Гроші ці шахтарі отримують через картки "Ощадбанку" України", – додав міністр енергетики та вугільної промисловості.

Він також додав: "У нас немає кореспондентських рахунків між контрольованою та неконтрольованою зоною".

Надрукувати
мітки:
коментарів