Поділитись:

Підвищення "мінімалки" не впливає на вартість проїзду в маршрутці, – Розенко

Четвер, 16 лютого 2017, 14:38
 Підвищення

Уряд закликає місцеві органи влади вживати жорстких заходів щодо перевізників, які безпідставно підвищують вартість проїзду в маршрутних таксі, а громадян – більш активно відстоювати свої права.

Про це сказав Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі телеканалу "Еспресо", – повідомляє Урядовий портал.

"На питаннях підвищення мінімальної зарплати почалися активі спекуляції і, зокрема, під цією маркою недобросовісні підприємці вирішили підвищити ціни на проїзд у маршрутних таксі. Я хочу ще наголосити – на сьогодні немає жодних підстав для підвищення цін на проїзд у маршрутних таксі", – зазначив Павло Розенко.

З його слів, розмір мінімальної зарплати жодним чином не впливає на оплату праці водіїв маршруток.

"Заробітна плата водіїв маршрутних таксі складає, в середньому, від 4,5 до 15 тис грн в залежності від регіону. Відповідно, ніякої необхідності не було приводити їхню оплату праці до розміру 3 200 грн, адже вона і так значно вища", – зауважив Віце-прем'єр-міністр.

"Я, насамперед, закликаю людей відстоювати свої права, а місцеві органи влади, які безпосередньо мають вплив на цінову політику перевізників, активніше захищати права людей. Місцеві мешканці мають, насамперед, ставити питання тим органам місцевого самоврядування, які вони обрали. Саме місцеві органи влади дають дозволи перевізникам працювати на тих чи інших маршрутах і разом з перевізниками встановлюють вартість проїзду, і, відповідно, мають всі повноваження, щоб не допустити підвищення цін на проїзд у маршрутках", – підсумував Павло Розенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів