Поділитись:

Куди піти з російських "ВКонтакті" та "Однокласників"

П'ятниця, 17 лютого 2017, 21:27

Поки МВС лише міркує над тим, щоб заблокувати російські соцмережі "ВКонтакті" та "Однокласники", багато українців самі звідти пішли.

"Радіо 24" зібрало найкращі сайти і соцмережі, які можуть ідеально замінити ВК. Викладайте свої фото, слухайте музику, спілкуйтеся з однодумцями – для цього є чудові сервіси.

Facebook

Перша за популярністю соцмережа у світі. Тут ви можете робити усе те саме, що у ВК, і навіть більше. Спілкуйтеся з друзями, діліться фотографіями, створюйте і додавайтеся у спільноти за інтересами, підписуйтеся на події, грайте в ігри і навіть слухайте музику.

До речі, нещодавно Facebook запустив нову функцію в мобільному додатку, яка дозволяє знаходити нових ділових партнерів або знайомитися для романтичних стосунків. Вона називається Discover People. Користувачеві буде доступний для перегляду список людей, які живуть з ним в одному місті або працюють в одній компанії. Також можна знайти профілі людей, зацікавлених у відвідуванні одного і того ж заходу.

LinkedIn

Це соціальна мережа для пошуку і встановлення ділових контактів. Тут зареєстровано понад 400 млн користувачів, які представляють 150 галузей бізнесу з 200 країн. Сайт представлений англійською, французькою, німецькою, італійською, португальською, іспанською та російською мовами. Української, на жаль, ще немає.

Тут ви можете шукати компанії, групи та людей за інтересами, шукати роботу та публікувати вакансії.

Instagram

Тут ви можете шукати компанії, групи та людей за інтересами, шукати роботу та публікувати вакансії.

Також можна безкоштовно обмінюватися фотографіями та відео, застосовувати до них фільтри та поширювати їх через свій сервіс і низку інших соцмереж, зокрема й Facebook. Крім того, тут можна й непогано заробляти, якщо мати багато підписників. Instagram орієнтований саме на роботу зі смартфонів.

Reddit

Це розважальний, новинний онлайновий сервіс, який користувачі самі наповнюють контентом. Учасники можуть додавати текстові пости або прямі посилання і обговорювати їх. Зареєстровані користувачі можуть голосувати за чи проти, таким чином сортуючи пости.

Контент організовано за допомогою осередків за інтересами. Тематика досить широка: новини, ігри, кіно, музика, книги, спорт, їжа, фотографії та безліч інших. Реєстрація на Reddit є безкоштовною і не вимагає навіть підтвердження поштової адреси. Однак, щоб сидіти тут, варто знати англійську.

Існує таке явище, як "ефект Редіту", коли невеликий сайт отримує хвилю нових відвідувань після того, як його високо оцінили читачі сервісу. Іноді такі сайти навіть не витримують спонтанного навантаження, яке йде з Редіту.

Quora

Тут ви знайдете відповіді на всі запитання. Це соціальний сервіс, на якому користувачі можуть ставити відкриті для аудиторії запитання та отримати на них відповіді. Також це величезний архів запитань-відповідей, що об'єднані навколо тематичних кіл. На будь-які ваші запитання відповідатимуть люди з усього світу різного статусу та віку, серед яких є багато науковців. Щоправда, щоб скористатися сервісом, також треба володіти англійською.

Де слухати музику?

На сайті Радіо 24. Слухайте музику, яка звучить в ефірі. Також тут є радіостанції за смаками. Наприклад усі новинки представлені в розділі Fresh24. Нйкраща українська музика – Україна24. Також на вас чекають рок, поп, джаз і все, що ви забажаєте. А для того, щоб створювати власні плейлисти, потрібно зареєструватися у правому верхньому куті сайту і ставити лайки біля улюблених пісень.

SounCloud. Слухайте найполярніші пісні світу, нові альбоми улюблених виконавців та самі завантажуйте треки. Тут усе просто.

Last.fm. Один з найбільших музичних каталогів світу. Сайт збирає інформацію про музику, яку слухають читачі, і створює каталоги. Тут ви знайдете рекомендовані сайтом треки, популярні у схожих за смаками слухачів, персональні сторінки із близькими смаками, анонси концертів та багато іншого.

Spotify. Це інтерактивна музична карта світу. Тут ви почуєте хіти, які в реальному часі популярні у різних країнах і містах світу. Щоправда, Україна ще не внесена у сервіс, однак цікаво послухати, що слухають, наприклад, жителі Європи, Америки чи Австралії. Інструкція користування сайтом тут.

Сайти, які допоможуть заспокоїтися

Це не соцмережі, але вони допоможуть вам заспокоїтися і зняти напругу.

Грюкніть дверима. Відкрийте цю сторінку і грюкайте, скільки заманеться, поки вам не стане краще.

Побайдикуйте. Цей сайт запустить дві хвилини, протягом яких ви можете просто відпочити від УСЬОГО. Не забувайте, що не можна торкатись мишки чи клавіатури під час відпочинку, інакше доведеться починати все з початку. Просто сидіть і нічого не робіть 2 хвилини.

Загадайте бажання. Тут збуваються усі бажання. Якщо ви повірите, звісно. Загадуйте, а зірки падатимуть для вас.

Послухайте шум дощу або переповненого кафе. Коли ви вдома, а хочеться трохи вуличної атмосфери, цей сайт для вас. Уявіть, ви сидите в дощову погоду в затишному невеликому кафе біля вікна і попиваєте каву. Регулюйте гучність дощу і кафе так, як вам треба.

Знищити все

Якщо ви втомилися від інтернету та соцмереж – є просте рішення. На сайті justdelete.me ви знайдете каталог прямих посилань для видалення свого акаунта з веб-сайтів. Як тільки ви видалите всі профілі – спокійно їдьте на природу і відпочиньте!

Нагадаємо: у Міністерстві внутрішніх справ роздумують над тим, щоб заборонити дві популярні соцмережі – "ВКонтакті" і "Однокласники".

Надрукувати
мітки:
коментарів