Поділитись:

Через блокаду зупинилися два заводи Ахметова

Вівторок, 21 лютого 2017, 09:23
Через блокаду зупинилися два заводи Ахметова

Єнакіївський металургійний завод і ПАТ "Краснодонвугілля", що входять до групи "Метінвест" і розташовані на окупованій території, зупиняють виробництво через блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

З початку бойових дій у регіоні ЄМЗ працює в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини. Після того, як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата – Скотувате, ввезення сировини й вивезення готової продукції стало неможливим, – повідомляє прес-служба підприємства.

Наразі на Єнакіївському метзаводі завершилися роботи з підготовки до тимчасової консервації. Проведено видування доменних печей №3 та № 5, припинено роботу конвертерного цеху. Макіївську філію ЄМЗ буде зупинено 25 лютого.

Також через блокаду залізничного сполучення зупинився видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання "Краснодонвугілля".

При цьому в повідомленні підкреслюється, що підприємства платять податки в Україні.

"Єнакіївський металургійний завод і Краснодонвугілля зареєстровані на підконтрольній Україні території і сплачують усі передбачені законом України податки і збори до державного бюджету", – наголошується в заяві.

Також йдеться про те, що Метінвест не має наміру скорочувати персонал ЄМЗ (включаючи його Макіївську філію) і Краснодонвугілля. Всіх співробітників цих підприємств виведуть в простій зі збереженням 2/3 окладу.

Надрукувати
мітки:
коментарів