Поділитись:

Мінздоров'я спростувало 5 поширених міфів про госпітальні округи

П'ятниця, 24 лютого 2017, 20:34

Процес створення госпітальних округів тільки стартував, але вже обріс різними міфами, які нерідко використовуються на місцевому рівні для збурення суспільства.

Міністерство охорони здоров'я спростовує 5 найбільш поширених міфів. Інформацію опублікували на офіційному сайті відомства.

Міф 1. Госпітальні округи формує Міністерство охорони здоров'я

Географічні межі округу пропонує місцева влада, уряд їх тільки затверджує. Госпітальні округи створюються для впорядкування мережі медзакладів, які надають людям спеціалізовану медичну допомогу.

Міф 2. Внаслідок створення госпітальних округів закриватимуть лікарні

Ніхто лікарні не закриватиме. Йдеться про їх перепрофілювання. Тобто замість малопотужних, малозавантажених, погано оснащених лікарень будуть створені інші медичні заклади (центри реабілітації для тисяч учасників АТО, діагностичні центри, хоспіси тощо).

Міф 3. Людей позбавляють доступу до медичної допомоги

З точністю до навпаки. Завдяки впорядкуванню мережі медичних закладів, що відбудеться в процесі розвитку госпітальних округів, доступність якісного лікування для громадян збільшиться.

Міф 4. Можна створювати необмежену кількість госпітальних округів в області

Пропозиції місцевої влади щодо кількості госпітальних округів в області мають відповідати передусім практичним потребам і спроможності місцевих громад.

Міф 5. Госпітальні округи не можна створювати до завершення адміністративно-територіальної реформи

Створення госпітальних округів не залежить від адміністративно-територіальної реформи і процесу утворення об'єднаних територіальних громад.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОМУ ТРЬОХ ГОСПІТАЛЬНИХ ОКРУГІВ НА ВОЛИНІ ЗАМАЛО? МЕДИЧНО-ПОЛІТИЧНИЙ ПОГЛЯД

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024
16 січня 2024