Поділитись:

Єврокомісія розглядає скасування плати за роумінг для українців

П'ятниця, 03 березня 2017, 08:50
Єврокомісія розглядає скасування плати за роумінг для  українців

Зокрема йдеться про поширення ініціативи "Роумінг як вдома" на Україну та інших країн-учасниць "Цифрового співтовариства".

Про пріоритетні напрями співпраці у цифровій сфері в рамках Промислового діалогу Україна-ЄС у Брюсселі говорили перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів та віце-президент Єврокомісії Андрус Ансіп, – повідомляє Урядовий портал.

Також під час зустрічі йшлося про можливості поширення на Україну ініціативи Європейської Комісії "FreeWiFi4EU" (створення в ключових містах вільних точок доступу до мережі WiFi для соціальних тапобутових потреб, під егідою Європейського Союзу) та інші спільні проекти у сфері цифровізації.

"Цифрова економіка дозволить Україні і Європі більш успішну торгівлю, кращу безпеку, більшеможливостей для підприємців. Це дозволить проект єдиного цифрового простору. Як локально – у межах кожної країни, так і глобально – загалом по Європі і світі. На прикладі єдиного цифрового простору для мобільного зв'язку, який знизить плату за роумінг до рівня "домашньої" плати за зв'язок. Це одразу почне економити гроші громадянам", – наголосив Степан Кубів під час зустрічі.

Надрукувати
мітки:
коментарів