Поділитись:

Яку роботу шукають українці: дослідження

Понеділок, 06 березня 2017, 20:31

Українці найбільш привабливими для роботи вважають компанії, які представляють IT галузь і FMCG (виробництво і продаж товарів широкого вжитку), а також промислові компанії.

Про це свідчать результати щорічного дослідження компанії EY "Найкращий роботодавець", проведеного в 2016 році, – пише Finance.UA.

Серед найменш популярних галузей – готельно-ресторанний бізнес, юриспруденція і страхування.

Цікаво, що привабливість банківської сфери продовжує падати, водночас телекомунікаційні компанії стають більш популярними серед досвідчених кандидатів.

Що стосується державних компаній, цього року їх називали частіше, проте вони залишаються значно менш привабливими в порівнянні з роботодавцями комерційного сектора.

Традиційно серед найкращих роботодавців – великі українські та міжнародні компанії з відомими корпоративними і продуктовими брендами. Разом з тим цього року список лідерів істотно поповнився представниками ІТ-сектора.

Найбільш привабливими роботодавцями для кандидатів з досвідом роботи 2016 року стали (в алфавітному порядку): "Гугл", "ЕПАМ", "Київстар", "Люксофт", "Майкрософт", "Нестле", "Проктер енд Гембл", "Сіклум", "СофтСерв", а також аудиторсько-консалтингова компанія "Великої четвірки".

Основним викликом для кандидатів є недостатня комунікація або відсутність зворотного зв'язку від роботодавця – про це повідомили понад 40% респондентів.

Практично стільки ж учасників опитування стикалися з невідповідністю інформації, зазначеної в вакансії, дійсності (на 13% більше, ніж 2015 року).

Водночас складнощі, які згадувалися найчастіше в минулому році – обмежена кількість вакансій за фахом і незадовільні умови працевлаштування, – цього року називалися респондентами дослідження значно рідше. Така тенденція може бути спричинена незначним пожвавленням ринку праці 2016 року. Разом з тим кандидати продовжують відзначати високий рівень конкуренції на ринку праці.

Надрукувати
мітки:
коментарів