Поділитись:

У Нацбанку створили департамент ліцензування

Вівторок, 07 березня 2017, 12:09

Національний банк України вирішив централізувати процеси ліцензування та утворити новий структурний підрозділ – департамент ліцензування, який виконуватиме відповідні функції.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

У Нацбанку зазначають, що метою централізації процесів ліцензування є забезпечення єдиних стандартів роботи з заявниками та розгляду пакетів документів, які поступають від учасників ринку.

Департамент ліцензування виконуватиме функції з реєстрації та ліцензування банків, їх відокремлених підрозділів, погодження набуття (збільшення) істотної участі в банках, погодження призначення керівників банків, а також функції з надання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій. Ці функції раніше виконувало управління реєстрації та ліцензування НБУ.

Крім того, з 6 квітня 2017 року департамент ліцензування також виконуватиме функції з:

• видачі ліцензій небанківським фінансовим установам на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків;

• реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури;

• видачі ліцензій юридичним особам на надання послуг з інкасації.

Національний банк повідомляє, що з 6 квітня 2017 року відповідні пакети документів необхідно подавати до департаменту ліцензування НБУ.

Департамент ліцензування отримуватиме пакети документів, координуватиме їх розгляд, комунікуватиме з заявниками, надаватиме зауваження до пакетів документів та повідомлятиме про прийняті рішення. Профільні структурні підрозділи надаватимуть департаменту ліцензування експертні висновки щодо дотримання вимог законодавства у відповідних сферах.

Директором Департаменту ліцензування призначено Олександра Бевза.

Надрукувати
мітки:
коментарів