Поділитись:

Nestle і Coca-Cola закривають спільне виробництво чаю Nestea

Вівторок, 07 березня 2017, 18:49

Одні з найбільших в світі виробників продуктів харчування Nestle і Coca-Cola мають намір ліквідувати спільне підприємство Beverage Partners Worldwide (BPW) з 1 січня 2018 р.

Про заявили в Nestle, – інформує Ліга.net.

Компанія BPW була створена у 2001 році та спеціалізувалася на виробництві готових чаїв в пляшках для ринків Європи і Канади. Nestle і Coca-Cola володіли в компанії рівними частками. Тепер же, як заявили в швейцарській компанії, "Nestle вважає, що настав час розвивати Nestea незалежно", оскільки ринок готових чаїв зазнав істотних змін.

Nestle надасть Coca-Cola ліцензію на виробництво і розповсюдження Nestea в Канаді, Іспанії, Португалії, Андоррі, Румунії, Угорщині та Болгарії. Підрозділ Nestle Waters, яке управляє брендом Nestea в ряді країн (включаючи США), буде поширювати чаї в усіх інших європейських країнах, не зачеплених ліцензійною угодою.

Продукція під маркою Nestea конкурує, в основному, з чаями Lipton Iced Tea і Brisk, які випускає спільне підприємство Pepsi Lipton Tea Partnership, створене в 1991 році двома іншими харчовими гігантами – Unilever і PepsiCo.

Надрукувати
мітки:
коментарів