Поділитись:

Польща дасть Україні гроші на ремонт прикордонних доріг

Понеділок, 20 березня 2017, 08:42

Польський уряд надав 100 млн євро на модернізацію української транспортної інфраструктури.

З цієї суми 68 млн євро має бути направлено на поліпшення якості автодоріг. Про це інформує БізнесЦензор, посилаючись на матеріал польського Rynek infrastruktury.

Українська сторона вже представила свої пропозиції Польщі щодо проектів, на які можуть бути спрямовані ці кошти. Тепер польська влада повинні оцінити внесені пропозиції, щоб визначитися з напрямками фінансування.

Повідомляється, що Польща кредитує Україну на підставі міжурядової угоди про взаємодопомогу. За допомогою такого кредитування в Польщі сподіваються стимулювати прикордонний рух, очікується також, що це дасть поштовх розвитку східних регіонів Польщі.

"По обидві сторони від кордону інфраструктура повинна доповнювати один одного і мати один і той же стандарт. Це основна умова для всіх пунктів перетину кордону", – заявляв раніше перший заступник міністра внутрішніх справ Польщі, голова Польської частини Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва Якуб Скиба.

Польська сторона особливо зацікавлена ​​в будівництві автодороги М10 Корчова-Львів як продовження польської автостради А4. У Польщі також пов'язують великі надії з реалізацією інвестпроекту з розділення приватного і комерційного трафіку на прикордонному переході Корчова-Краковець, що має збільшити на 50 % тут обсяги вантажоперевезень.

За рахунок коштів польських кредитних коштів у 2017 році має бути відремонтовано близько 175 кілометрів дорожнього полотна на шести автодорогах. На капремонт буде направлено 68 млн євро.

Надрукувати
мітки:
коментарів