Поділитись:

В Україні здешевшає тепло з альтернативних джерел енергії

Вівторок, 21 березня 2017, 16:22
В Україні здешевшає тепло з альтернативних джерел енергії

Верховна Рада ухвалила закон щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел.

За відповідне рішення проголосували 238 депутатів. Серед волинських депутатів закон підтримали Ігор Лапін, Ігор Гузь і Сергій Мартиняк.

Степан Івахів та Ірина Констанкевич не голосували, а Юрій Савчук був відсутній.

Відповідно до закону, тарифи на теплову енергію, яка виробляється з альтернативних джерел та використовується для потреб населення та бюджетних організацій, встановлюються на рівні 90 % від тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням газу.

У пояснювальній записці зазначається, що така ініціатива повинна скоротити витрати населення, державного та місцевих бюджетів через скорочення витрат за послуги з теплопостачання установ та організацій, які фінансуються з зазначених бюджетів.

"Європейський досвід свідчить, що енергія, вироблена з відновлюваних джерел, відіграє все більшу роль у загальному енергетичному балансі. Згідно з останніми даними, в ЄС частка відновлюваних джерел вже сьогодні становить 15 %. За даними дослідження енергетичного балансу України, підготовленими Держстатом, за 2014 рік частка відновлюваних джерел енергії у валовому кінцевому енергоспоживанні досягла 4,23 %. При цьому на 2016 рік прогнозується зростання цього показника у зв'язку з гострою необхідністю заміщення газу альтернативними джерелами енергії", – заявляють депутати.

Надрукувати
мітки:
коментарів