Поділитись:

Мінздоров'я хоче позапланово оглянути дітей у школах

П'ятниця, 24 березня 2017, 13:38
Мінздоров'я хоче позапланово оглянути дітей у школах

Міністерство охорони здоров'я ініціювало позаплановий огляд школярів.

Про це повідомляє Українська правда.

Зокрема проведення медичних оглядів дітей шкільного віку у 2-х тижневий термін ініціювалося задля вчасного реагування та попередження випадків неконтрольованої поведінки дітей, пов'язаної із нанесенням собі навмисних ушкоджень шкірних покривів.

Для огляду дітей старше 14 років пропонують "надати графік, відповідно до якого медичні працівники закладів охорони здоров'я зможуть провести медогляд на базі навчального закладу".

Свою ініціативу МОЗ пояснило потребою звернути увагу батьків та медпрацівників на дитячі тілесні ушкодження.

"При виявлені зазначених ознак необхідно терміново передавати повідомлення до служби у справах дітей, органів внутрішніх справ за місцезнаходженням закладу охорони здоров'я. Це передбачено спільним наказом Мінсоцполітики України, МВС України, Міністерства освіти і науки України та МОЗ України від 19.08.2014 "Про затвердження Порядку розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення", – повідомили в міністерстві.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "СИНІ КИТИ" У ЛУЦЬКУ: ВСЯ ПРАВДА У МАСШТАБНОМУ РОЗСЛІДУВАННІ (ФОТО, СКРІНИ)

Інформація листа МОЗ, у якому, власне, й зазначена ініціатива позапланового огляду, не розміщувалася публічно, а повідомлялася індивідуально батькам через навчальні заклади, адже намагалися "уникнути привернення уваги дітей до груп самогубств у соціальних мережах".

Також стало відомо, що 2 березня 2017 року відбулася робоча нарада під головуванням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської за участю представників правоохоронних органів, Мінсоцполітики України, Міністерства освіти і науки України, МОЗ України та інших сторін.

На нараді йшлося про ситуацію, що виникла унаслідок діяльності окремих груп в соціальних мережах.

За результатами наради МОЗ був підготовлений лист-рекомендація, в якому пропонувалося провести медичні огляди у березні поточного року, а не влітку, як відбувається зазвичай.

"Можливо, виконання цього листа на місцях мало певні викривлення або носило приказний характер, що природньо викликало занепокоєння і хвилювання батьків", – говорять у МОЗ.

Надрукувати
мітки:
коментарів