Поділитись:

У 2017 ціна на газ для населення не зміниться

П'ятниця, 31 березня 2017, 12:16

Кабінет Міністрів України оприлюднив постанову про непідвищення цін на газ для населення.

Про це повідомляє "Слово і Діло".

Постанова Кабінету Міністрів України № 187 стосується продовження до квітня 2018 року спеціальних зобов'язань, покладених на НАК "Нафтогаз України" та інших суб'єктів ринку природного газу.

Нагадаємо: Кабмін ухвалив відповідну постанову на засіданні 22 березня 2017 року.

Згідно з документом, "Нафтогаз України" з 1 квітня 2017 по 1 квітня 2018 року набуває у ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Чорноморнафтогаз" газ за ціною 4849 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ) з метою формування ресурсу для побутових споживачів, релігійних організацій і тепловиків для надання послуг з опалення і постачання гарячої води.

Продаж газу для цих цілей здійснюється за діючою на сьогодні ціною 4942 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, тарифів на транспортування і розподіл). Торгова націнка НАК становитиме 1,917 %.

"Нафтогаз" також наділений правом здійснювати операції по заміщенню газу українського видобутку імпортним для покриття сезонних розривів між споживанням і видобутком газу.

Раніше головний комерційний директор Групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявляв, що підвищення тарифів на газ для населення на 40 % може статися в разі, якщо не буде продовжено дію так званих "спеціальних обов'язків".

Проект відповідної постанови був підготовлений МЕРТ і передбачав, що ціна газу, що реалізується населенню та релігійним організаціям, після 1 квітня 2017 року (після закінчення терміну спецобов'язків, встановлених чинною постановою Кабміну) і до 1 жовтня 2017 року залишиться незмінною – 4942 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, тарифів на транспортування і розподілу).

Надрукувати
мітки:
коментарів