Поділитись:

Вкрадені "сім’єю" Януковича 1,5 мільярда доларів підуть на армію та соцстандарти, – Яценюк

Понеділок, 01 лютого 2016, 12:20

Півтора мільярда доларів, вкрадених режимом Януковича, та яких Україна досі не отримала треба використати на забезпечення і модернізацію армії та соцстандарти.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у "10 хвилинах" в неділю, - повідомляє Урядовий портал.

"Сподіваюся, правоохоронна система та суддівство зроблять все, щоби кошти, які були вкрадені в народу України, були повернуті до бюджету, і це джерело буде використано на грошове забезпечення й модернізацію армії і підвищення соціальних стандартів", – підкреслив він.

Яценюк наголосив на необхідності продовжувати політику щодо збільшення грошового забезпечення для української армії, Національної гвардії, прикордонників "і всіх військовослужбовців, які охороняють безпеку і мир в країні".

Одним із джерел для подальшого збільшення грошового забезпечення вояків Прем'єр назвав, окрім економічного розвитку, конфіскацію активів колишнього режиму, що передбачено в законі про державний бюджет.

"Уряд не має права конфісковувати, чи виносити вироки, чи будь-кого притягувати до кримінальної відповідальності. Але в уряду є право після проведення фінансового розслідування накласти арешт на ті чи інші активи", – заявив Прем'єр.

Минулого року, нагадав він, Кабмін скористався цим правом, і 1,5 мільярда доларів активів колишнього режиму знаходяться під арештом. "Але до сьогоднішнього дня немає ні вироку суду, ні конфіскації цих активів на користь державного бюджету України. Вже протягом півтора року вироку суду немає", – наголосив Яценюк.

"Сподіваюся, що після нашої зустрічі (з керівництвом Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро – ред.) українська правоохоронна система та суддівство зроблять все для того, щоб кошти, які були вкрадені в народу України, були повернуті до бюджету, і це джерело буде використано на грошове забезпечення й модернізацію армії і підвищення соціальних стандартів", – додав Прем'єр.

Надрукувати
мітки:
коментарів