Поділитись:

"Дуже сумує країна", – Пивоварський про поїзд Шовкового шляху, "загублений" російськими ЗМІ

Понеділок, 01 лютого 2016, 15:35
«Дуже сумує країна», – Пивоварський про поїзд Шовкового шляху, «загублений» російськими ЗМІ

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський в жартівливій формі прокоментував повідомлення, запущене в інформаційний простір російськими ЗМІ про те, що український поїзд, відправлений альтернативним Шовковим шляхом, зникнув.

"Загубився поїзд. Особливі прикмети - морська сіль на колесних парах і родима пляма на 5 контейнері. Тих, хто знайде, просимо повернути за винагороду. Дуже сумує країна", – написав міністр на своїй сторінці у Facebook.

Пивоварський зазначає, що зі здивуванням прочитав інформацію російських засобів масової інформації про те, що поїзд, який прямує з України "загубився". Це незважаючи на те, що рух поїзда можна простежити на інтерактивній карті.

"За пересуванням поїзду можна було спостерігати на інтерактивній карті на сайті міністерства. Тим не менше, це не завадило як-завжди-найдостовірнішій-у-світі російській пресі "загубити" його десь на території Казахстану сьогодні вранці, коли він уже добу стояв у Достику. Оскільки це не найбільша відома нам "сенсація" російських ЗМІ, я був не дуже здивований.

Нарікає міністр інфраструктури й на "українських "колег", які зраділи цьому повідомленню і почали зі смаком обговорювати "провальність цього проекту, яка від самого початку була їм очевидна".

Пивоварський запевнив, що Шовковий шлях працює і працюватиме краще.

Ми з Укрзалізницею просимо вибачення і у перших, і у других, що не справдили їх сподівання. Альтернативний Шовковий шлях працює і буде працювати ще краще, – підсумував посадовець.

Читайте також УКРАЇНСЬКИЙ ПОТЯГ "ШОВКОВИМ ШЛЯХОМ" ДІСТАВСЯ ДО КАЗАХСТАНУ

Довідково зі слів міністра інфраструктури. "В ніч на 31 січня тестовий рейс поїзду новим Шовковим шляхом приїхав у кінцеву точку маршруту – станцію Достик на кордоні Казахстану і Китаю. На шляху було декілька затримок: перша – через шторм у Чорному морі, друга – на території Казахстану через неузгодженість дій при оплаті казахській стороні. Нічого страшного не сталося, бо суть тестового рейсу саме в тому, щоб виявити і відпрацювати можливі "вузькі місця". Чим більше можливих проблем ми навчимося вирішувати зараз, тим кращою буде логістика під час регулярних рейсів" – пояснив Пивоварський.

"Загубився поїзд. Особливі прикмети - морська сіль на колесних парах і родима пляма на 5 контейнері. Тих, хто знайде, пр...

Опубліковано Андрієм Пивоварським - Andrii Pyvovarskyi 1 лютого 2016 р.
Надрукувати
мітки:
коментарів