Поділитись:

Нацкомісія остаточно скасувала абонплату за газ

Понеділок, 10 квітня 2017, 11:17
Нацкомісія остаточно скасувала абонплату за газ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, скасувала своє рішення щодо запровадження абонплати за газ.

Про це повідомив голова НКРЕКП Дмитро Вовк під час засідання комісії, – передають Українські національні новини.

"Ми беремо тайм-аут, щоб провести консультації з громадськістю і урядом і поки це рішення будемо деталізовано вивчати, переглядати", – сказав Вовк.

При цьому на уточнююче питання нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка, чи скасовує НКРЕКП своє попереднє рішення, Дмитро Вовк відповів, що рішення, яке мало б запрацювати з 1 квітня, вони повністю змінюють.

"Повністю змінюємо, скасовуємо, це ідентичні речі. Юридично воно, можливо, інакше називається, але відбудеться скасування рішень, вони не будуть застосовуватись і для жодного українця підвищення не буде", – додав Вовк.

Нагадаємо: з 1 квітня українці мали платити за газ за двома показниками. Це сталося через розмежування ціни газу і вартості його транспортування і постачання. Зокрема, за рішенням НКРЕКП, з 1 квітня українці окремо мали платити абонентську плату при оплаті газопостачання.

Надрукувати
мітки:
коментарів