Поділитись:

Україна посіла перше місце у рейтингу корупції в бізнесі

Понеділок, 10 квітня 2017, 15:42

Україна за два роки піднялася на сім сходинок у рейтингу корупції у бізнесі і посіла перше місце.

Про це свідчать дані міжнародного дослідження, проведеного та оприлюдненого агентством Ernst&Young (EY), – повідомляє "РБК-Україна".

Дослідження охоплює 41 країну (Європа, Близький Схід, Індія і Африка (EMEIA)). За даними опитування, проведеного аналітиками, на питання про те, чи стикаються вони з корупцією при веденні бізнесу, 88 % респондентів відповіли ствердно.

Варто зазначити, що в минулому році цей показник становив 80 %.

За Україною в рейтингу за охопленням корупції в бізнесі йдуть Кіпр, Греція, Словаччина і Хорватія. А замикають список Фінляндія, Норвегія і Данія.

Згідно з висновками експертів, опитування показали, що 51 % всіх опитаних вважають, що корупція широко розповсюджена в бізнесі в їх країні, 77 % членів ради директорів чи керівників вищої ланки кажуть, що неетична поведінка виправдана бажанням врятувати бізнес.

Як йдеться в повідомленні EY, для вказаного дослідження в період з листопада 2016 року по січень 2017 року в 41 країні EMEIA було проведено 4100 інтерв'ю. Інтерв'ю складалися як з особистих зустрічей, так і онлайн-інтерв'ю на місцевих мовах на анонімній основі, яка охоплює поєднання розмірів компаній, робочих ролей і галузей.

Надрукувати
мітки:
коментарів