Поділитись:

Уряд затвердив формулу розрахунку вартості газу

Середа, 26 квітня 2017, 16:53
Уряд затвердив формулу розрахунку вартості газу

Кабінет Міністрів встановив формулу розрахунку вартості газопостачання побутовим споживачам та релігійниим установам з урахуванням вартості транспортування і розподілу газу.

Відповідний документ про коригування постанови Кабміну прийнято на засіданні уряду, – повідомляє "Економічна правда".

Згідно з документом, вартість газопостачання побутовим споживачам буде визначатися як сума оптової ціни використаного газу, вартості поставки, транспортування і розподілу газу.

При цьому вартість транспортування і розподілу газу повинна грунтуватися на тарифах, встановлених Національною комісією, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

Раніше оператори газорозподільних мереж і постачальники газу по спецзобов'язаннях звернулися до президента, прем'єра та голови НКРЕ з проханням усунути правовий вакуум в питанні оплати за газ і його розподіл, який виник після скасування постанови енергорегулятора про впровадження абонплати за розподіл газу.

Нагадаємо: Кабмін продовжив спеціальні зобов'язання для НАК "Нафтогаз України" до квітня 2018, які передбачають продаж газу для населення на пільгових умовах.

Надрукувати
мітки:
коментарів